torstai 6. lokakuuta 2016

Miten LV-haasteen voittajat valitaan

Päätin kirjoittaa oman blogipostauksen siitä kuinka haasteen voittajat valitaan. Tajusin etten ole sitä maininnut missään. Ja pahoittelen aiheuttamaani harmia totuuden tulleen nyt julki.

Kirjasin juuri sellaisen luvun sääntöihin jossa käy ilmi miten minun haasteessa voittajat valitaan. Jokainen voi tästä päivästä lähtien päättää haluaako osallistua haasteeseen kun haasteen voittajat valitsee raati. Tämä tulee tarkoittamaan sitä että mikäli kortteilija tekee kortin haasteeseen hän hyväksyy tavan jolla tämä haaste voittajat valitsee eikö niin?

Tämä haaste-blogi toimii siten että voittajat valitsee raati. Raatiin kuuluu tällä hetkellä haasteen vetäjä, eli minä Katja, haasteen oma Sponsori, DT-jäsen sekä mahdollisesti vieraileva/vierailevat raatilaiset (Kookoo-blogin ylläpitäjät tai aikaisempien haasteiden voittajat (joko voittajat tai top3-sijoittujat)).

Epäreilua!?

Haluan muistuttaa siitä että elämä on epäreilua! Kaikkea ei voi mitenkään mielyttää yhtäaikaa. Olemmehan kaikki erilaisia.Toiset pitävät sitä epäreiluna että haasten voittajat valitsee raati, tiedän. Mutta toiset taas pitävät epäreiluna sitä, että voittaja arvotaan sattumanvaraisesti.

Joten mitä minun pitäisi tehdä? Olla vetämättä haastetta ollenkaan kun kaikista kuitenkin jompi kumpi tapa on epäreilu?!

Minä lähden siitä liikkeelle ettei kaikkia voi vain aina mielyttää. Minä päätin haluta haastetta suunnitellessani raadin päättävän voittajan ja toimin sen mukaan.Tämä haaste kuitenkin tulee jatkossakin valitsemaan voittajat raadilla, ei arpomalla! Jos pitää sitä epäreiluna niin aina voi valita lähteekö mukaan haasteeseen vai ei.

Se on mielestäni sitten valinta kysymys. Toisinaan kaikki ei pidä haasteeni aiheesta, koenko esimerkiksi itse epäreiluna sen ettei siihen kaikki osallistu? En, sillä jokaisella on oikeus valita osallistuuko haasteeseen vai ei.  Jos tahtoo, hyväksyy raadin haasteelle ja haasteen aihe on mieleinen -> tehdään kortti. Jos ei jätetään tekemättä.

Toisinaan kuitenki jos raadilla on kaksi voittajaa haasteessa, eli kaksi korttia saa yhtä paljon ääniä, voittja arvotaan niiden kesken.

Pahoittelen sitä etten ole huomannut mainita tästä aikaisemmin. Mutta nyt tämä tiedetään että Leimaillaan ja väritellään-haasteessa raati valitsee voittajan. Jatkossa uskon että haasteeseen osallistuja hyväksyy tämän. Eikö?

4 kommenttia:

 1. Minusta on ihanaa, että on myös haasteita joissa raati valitsee sijoitukset - sillä enemmän on niitä arvontahaasteita.
  Minulle KÄY KAIKKI, sillä tärkein haasteisiin osallistumisen syy on niiden ihanat aiheet, ne motivoi tekemään aina erilaisia, eri tyylisiä ja eri aiheisia kortteja!!
  Arvonnalla onni potkaisee, mutta Top3 tai Top5 sijoitukset tuntuvat kertakaikkisen mahtavilta, kun joku tyykkää tekemästäni! Siitä saa ihan hykertävän olon ja motivoi taas uusiin haasteisiin!!

  Kiitos siis Katja ja tiimi, kun jaksatte vetää ihanaa haastetta ja mhdä vielä vaivaa oikeasti katsoen korttimme ja äänestäen niistä!! Iso kiitos!!
  Itse olen mukana ulkomaalaisessa haasteblogissakin juuri siksi mallikorttien suunnittelijana, kun siinäkin haasteessa raati valikoi voittajat/sijoittujat!!

  Tekemisen ilo on se suurin!
  Motivaatiota, aiheita etsin haasteista ja kutkuttavaa jännitystä tuo sitten raatilaisten mielipiteet tai arvonnat!!

  Iso hali ihanille, aktiivisille ja meitä kortteilijoita motivoiville tiimiläisille LOISTO HAASTEESTA!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihanasti sanottu Pirjo. Minä itse teen mallikortteja Brown Sugar Challenge-haasteelle niin toisinaan meinaa kiirusta pukata kaikkien mallikorttien kanssa. Ihana kuulla myös mukavaa palautetta. Ja kyllä raati katsoo muitakin asioita kuin kuinka hyvin kortti tehdään. Mm. mikä idea, toteutus, miten käyttää värejä, omaperäisyys ja mikä milloinkin <3 Todellakin, ulkolaisissa haasteblogeissa raati valitsee ja jokaista käydään kommentoimassa. Niin mekin pyrimme raadissa siihen <3 Minusta on ihana oikeasti katsoa kaikkien työt ja jos arvotaan suoraan voittaja niin moniko käy katsomassa kaikkien työt? Varsinkin kun on vain nimimerkki eikä kortti heti linkyssä näy. Ihana kun olette mukana haasteessa <3

   Poista
 2. Kiitos tiedosta! Ja on mielestäni epäreilua, että ei arvota!!! Minun taidoillani ei sitten tarvitse osallistua :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä ole niin negatiivinen. Korttisi kelpaa kyllä mukaan olet vain aivan liian kriittinen <3 Reippaasti mukaan vain :)

   Poista

Kiitos kommentista. Ne ovat aina tervetulleita!